Ένα Ιστολόγιο για ταξίδια με μοτοσικλέτα...

...κι ήρθε κι από την Πρέσπα, τον τόπο το νησόχτιστο και σα ζωγραφισμένο, τη λίμνη την αξέχαστη με τα δασά λιβάδια, με τα μεγάλα τα βουνά τα λογγωμένα γύρω...

Κωστής Παλαμάς (Η φλογέρα του Βασιλιά)

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη στην Πρέβεζα

Ο Φάρος της Πρέβεζας δεσπόζει στο λιμάνι της όμορφης πόλης


Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου επισκεφθήκαμε την πόλη της Πρέβεζας. Συνέχεια από  αυτή την πόλη περνούσα τυχαία και βιαστικά χωρίς χρόνο εξερεύνησης και παραμονής. Αφορμή για αυτή μου την εκδρομή ήταν η "Συνάντηση" που κάνουν κάθε χρόνο οι φίλοι του Παραπέντε στο Βράχο.
Επιλογή διαμονής το "camping Καλαμίτσι" που πέρυσι πουλήθηκε σε Ιταλούς και ακόμα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Καλός χώρος, ήσυχος με αρκετή ως πλούσια σκιά και μεγάλη πισίνα. Η παραλία του camping απαράδεκτη και χωρίς καμιά υποδομή για να δεχτεί κολυμβητές. Γενικά όλη η ακτογραμμή της Πρέβεζας μέχρι την Πάργα είναι πανέμορφη και έχει πολλές οργανωμένες παραλίες αρκεί να σας αρέσουν τα κρύα νερά και τα κύματα.
Η πόλη της Πρέβεζας μας άφησε όμορφες εικόνες στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης με εύκολη πλοήγηση αφού η μονδρόμηση σε κάνει να περιπλανάσαι με άνεση στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.
Η παραλία της σημείο συνάντησης για πρωινό & απογευματινό καφέ με πολλά ωραία σημεία. Πολλά κτίρια έχουν ανακαινιστεί και δίνουν μια άλλη νότα ομορφιάς στην πόλη. Έντονα όμως καταλαβαίνεις πως η πόλη αυτή θα σε φιλοξενήσει χωρίς άγχος δεν θα σε αναγκάσει να καλύψεις μεγάλες αποστάσεις και θα σου προσφέρει σχεδόν τα πάντα.
Το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία του Βράχου μας περίμενε μεγάλη παρέα από φίλους. Φαγητό και ποτό στα πόδια μας με διάθεση πολύ καλή για χορό στην άμμο από την ορχήστρα που έπαιξε μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες.
Την Κυριακή χαλαρό ξύπνημα και ξανά στην παραλία Βράχου για καφέ και για να απολαύσουμε από κοντά τις πτήσεις των φίλων μας. Η προσγείωση τους γινόταν μπροστά στην παραλία και έτσι απολαμβάναμε το μπάνιο μας χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε.
Η επιστροφή χωρίς εκπλήξεις με επίσκεψη στον Αχέροντα και στα Γιάννενα για απογευματινό καφέ.

Φωτογραφίες από το μικρό εκδρομικό:
http://picasaweb.google.gr/eftimios68/sUQZIF#
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου