Ένα Ιστολόγιο για ταξίδια με μοτοσικλέτα...

...κι ήρθε κι από την Πρέσπα, τον τόπο το νησόχτιστο και σα ζωγραφισμένο, τη λίμνη την αξέχαστη με τα δασά λιβάδια, με τα μεγάλα τα βουνά τα λογγωμένα γύρω...

Κωστής Παλαμάς (Η φλογέρα του Βασιλιά)

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Λίμνη Πλαστήρα



Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου και το ραντεβού δόθηκε στο Δασικό Χωριό του Δήμου Ιτάμου στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.
Με μια διαδρομή μέσω Καρπενησίου θα έρχονταν τα παιδιά από Αθήνα και θα συναντούσαν όλους τους υπολοίπους που θα φτάναμε στο χώρο από διαφορετικές διαδρομές.
Το Δασικό Χωριό "Δρυάδες", βρίσκεται σε απόσταση 37 χιλιομέτρων από την πύλη της Καρδίτσας, στις Νοτιοανατολικές πλαγιές της Πίνδου σε υψόμετρο 950μ. στη θέση "Σταυρός - Παλαιοχώρι" της περιφέρειας του Δ.Δ Καροπλεσίου του Δήμου Ιτάμου του Ν. Καρδίτσας.
Κατασκευάστηκε από το Υπ. Γεωργίας και το Δασαρχείο Καρδίτσας κατά τα έτη 1999-2001. Περιλαμβάνει είκοσι ξύλινα λυόμενα σπίτια των δύο δωματίων με ογδόντα κρεβάτια, ένα εστιατόριο, αθλητικούς χώρους, βόλευ- μπάσκετ ολυμπιακών προδιαγραφών και τρεις χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων (πάρκινγκ).
Ο χώρος είναι περιφραγμένος με ξύλινη περίφραξη, καταλαμβάνει έκταση 25 στρεμμάτων. Η κίνηση των επισκεπτών μέσα στο χωριό γίνεται μόνο πεζή σε ελικοειδή πλακόστρωτα δρομάκια.
Η περιοχή είναι κατάφυτη από πανύψηλα έλατα και δρυς, όπου συνθέτουν τοπίο απείρου φυσικού κάλλους, με καταπληκτική εναλλαγή των ειδών της Ελληνικής χλωρίδας.
Το Σάββατο έκλεισε με καφέ και κουβεντούλα το απόγευμα και δείπνο στο χώρο του συγκροτήματος.
Την Κυριακή ξεκινήσαμε από την διασταύρωση της Καστανιάς με κατεύθυνση την Μούχα και το φράγμα της λίμνης και κάναμε την πρώτη στάση στις εγκαταστάσεις εκτροφής πέστροφας ...







Μερικές φωτογραφίες του διημέρου:
http://picasaweb.google.gr/eftimios68/HXAQAE#slideshow
Μια άλλη όψη των φωτογραφιών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου