Ένα Ιστολόγιο για ταξίδια με μοτοσικλέτα...

...κι ήρθε κι από την Πρέσπα, τον τόπο το νησόχτιστο και σα ζωγραφισμένο, τη λίμνη την αξέχαστη με τα δασά λιβάδια, με τα μεγάλα τα βουνά τα λογγωμένα γύρω...

Κωστής Παλαμάς (Η φλογέρα του Βασιλιά)

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Πορόϊα - Λίμνη Κερκίνη 2007

Μια μονοήμερη εκδρομή που κάναμε το 2007, αρκετά ξεκούραστη, λίγα χιλιόμετρα, πολλά όμορφα σημεία σε όλη τη διαδρομή. Το καλό με τις μονοήμερες είναι οτι δεν χρειάζονται μεγάλο σχεδιασμό, μόνο διάθεση. Στην παρούσα ο καιρός ήταν θαυμάσιος και όλα καταπράσινα, δεν μπορέσαμε να κάνουμε περιήγηση με την βάρκα στη λίμνη ούτε να δούμε τα βουβάλια επίσης το Μουσείο κοντά στη λίμνη έχει αυστηρό ωράριο τα Σαββατοκύριακα.

Η περιοχή είναι ωραία χειμώνα, καλοκαίρι και προσφέρεται για μεγάλη παραμονή ωστε να μπορέσεις να επισκεφθείς τα Ιαματικά Λουτρά της περιοχής ( Αγκίστρι, Σιδηρόκαστρο) εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα μπάνιο το μεσημέρι και ήταν υπέροχο. Το μοναστήρι (Ιωάννη Προδρόμου) βρίσκεται στα αριστερά της διαδρομής απο Πορόϊα προς Σιδηρόκαστρο και έχει επίσης αυστηρό ωράριο επίσκεψης. Τα υπόλοιπα σας αφήνω να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου